Tuin de Lage Oorsprong, Oosterbeek

Landgoed Laag Oorsprong was na de oorlog in vervallen staat en in 1956 verkocht de toenmalig eigenaar het met bloedend hart aan de gemeente Renkum. De daarop volgende 50 jaar werd niet naar de vervallen nutstuin omgekeken met als gevolg dat kassen, kweekbakken, schuren en oranjerie grotendeels tot het verleden behoroden. Een in 2004 opgerichte stichting heeft met steun van de EU, provincie en gemeente, en vele fondsen de structuur van de Springertuin in ere herstelden nieuwe functies toegevoegd. Jaarlijks genieten duizenden bezoekers en inmiddels 1500 donateurs van deze bijzondere plek, waar kunst en muziek/theater elkaar vinden. 

 

Scan landgoed Hoog Oorsprong, Oosterbeek

Hierbij is in opdracht van zorginstelling pluryn een herinrichtingsplan voor het terrein gemaakt, gebaseerd op de kwaliteiten en oude ontwerptekeningen (door Hendrik Copijn) van het gebied. Doel van de scan is om meer verbinding met de lokale gemeenschap te leggen. 

 

Vakantiepark het Wieskamp, Winterswijk

Dit door twee beekjes ingeklemde vakantiepark kende vooral in het hoogseizoen bezoekers. Daarbuiten was het relatief stil. Na intensieve sessies is het concept omgegooid en profileert het park zich nu als "poort" tot het naastgelegen Nationaal Landschap waarbij natuur en schoonheid centraal staan. Daarmee wordt een extra doelgroep aangetrokken die er vooral in de schouderseizoenen op uit trekt. Er zijn vele verbindingen met lokale boeren en bezienswaardigheden gelegd die zich vertalen in mooie routes. De horecafunctie is een centrale plek in het concept geworden waar de lokale bevolking graag komt en die het bedrijfsmatige fundament versterkt. 

 

Brainstorm "Vitaal Mariëndaal", Groesbeek

Onze rol hierbij was om in opdracht van stichting Vitaal Mariëndaal (ambulante jeugdzorg, maatschappelijk werk en lokaal welzijnswerk) mee te denken met de mogelijkheden van de buitenruimte van het oude klooster en een wooncentrum van ouderen en dementerenden.  Doel is om een groene trekker voor bezoekers te zijn en een groen paradijsje voor de bewoners. 

 

Het landje van de Boer, Bloemendaal

Op dit bijzondere plekje was lang een kwekerij gevestigd. In 2006 heeft de gemeente dit stuk grond aan een ambitieuze stichting verkocht. Met veel inspiratie, energie en enthousiaste bewoners/donateurs is dit stuk grond omgevormd tot de "buitenkeuken en proeftuin" van Bloemendaal. Hier plukken bezoekers hun bloemen en groenten waarmee ter plekke gekookt wordt onder leiding van een bekende kok. Daarnaast onderhouden vele vrijwilligers de tuin die veel bezocht wordt door ouderen uit de omgeving. Wij mochten meedenken met het concept en onze eigen ervaringen inbrengen. Ook konden wij ons netwerk inbrengen waardoor de bouw van de kas mogelijk werd.